Fogyasztói tudatosságra nevel a Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola

Sikeres pályázat eredményeként Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyert el a Taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskola az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. A kitüntetést Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át Molnár Tibornénak, a Taktakenézi tanintézmény igazgatójának.


Az intézményvezető beszédében bemutatta  a pályázat megvalósításának mozzanatait és a fogyasztóvédelmi ismeretek átadásában elért eredményeit, amelyek a  fogyasztói tudatosságra nevelés, felelős és biztonságos internet és közösségi média használatra nevelés, tudatos pénzügyi szemléletmód megalapozása. Jövőre nézve tett vállalása a kreatív és innovatív módszerek alkalmazása a fogyasztóvédelmi ismeretek átadása során volt.

Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy azok az intézmények kaphatják meg ezt az elismerést, akik felismerték, mennyire fontos a diákok fogyasztói tudatosságra nevelése. 

Már az általános iskolás generáció is a fogyasztói társadalom célcsoportja, ezért nagyon fontos, hogy kialakuljon bennük a szűrő, amelyet tudatosságnak nevezünk.

Tudják azt, hogy vásárlás során mire kell figyelni, mit szükséges megvenni, vagy mi az, amit hanyagolni szükséges.

Az iskola diákjai szereplésével megtartott ünnepségen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő  a térség fejlődésével kapcsolatos eredményeket emelte ki.


Országosan 63., Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében második intézményként kapta meg az elismerést.

Share on Tumblr